Топ 5 най-красиви и удобни терени, собствености на висши учебни

...
 
Топ 5 най-красиви и удобни терени, собствености на висши учебни
Коментари Харесай

Из най-добрите университетски кампуси в света

  Топ 5 най-красиви и комфортни терени, собствености на висши образователни заведения
Дилемата „ Кой университет да избера “ спохожда всеки кандидат-студент, изключително с началото на новата образователна година. Ако вие или вашето дете сте се насочили към търсене на обучение и реализация в чужбина, то описът с други възможности е много дълъг. Изборът наложително минава през няколко филтъра – какво е качеството на образованието, какъв брой висока е семестриалната такса и безспорно какъв е стандартът на живот във въпросната страна. „ Монитор “ предлага още един ъгъл, който би могъл да ви помогне в пресяването на университети. Несъмнено кампусът на всяко висше образователно заведение има голямо значение от позиция на улеснение, че даже и равнището на обучение. Не би било прелестно да вземем за пример да се „ клатите “ с градския превоз няколко часа единствено с цел да вземете книга от библиотеката, след което да се върнете още веднъж на терен за лекции. Често най-хубавите образователни заведения в действителност разполагат и с най-благоприятни кампуси. А кои са те и къде се намират, четете в този момент:

 

Минесота

„ Най-щастливият град “ - тъкмо тук се намира един от най-красивите университети в света. Намираме се в американския щат Минесота, по-конкретно в града Минеаполис, където е ситуирано висшето образователно заведение. Именно студентите са повлияли в издигането на местността в култа „ най-щастлива в Северна Америка “, имайки поради къде прекарват дните си те. Огромни площи, на които да опънете по одеяло и да препрочетете биографията на Стив Джобс или Юрий Гагарин. Или да поиграете тенис, волейбол, да подскачате на въже. Това ще е първото нещо, което ще забележите, наближавайки кампуса на университета в Минесота. Желанието да си спретнете пикник с сътрудниците обаче незабавно ще бъде изместено от нечуван възторг да извършите тур обиколка из цялата територия под щампата на учебното заведение. Да приемем, че разходката ни потегля точно от тревните площи – напълно наоколо ще намерите още едно чудно място за уединение, когато желаете да наваксате с някоя курсова работа. На терен ще видите маси и столове, почтени за авторитетно кафене. Вместо да се наливате с следващата доза кофеин обаче, това е мястото за учене.

На вашето внимание – представяме ви и чудната зала Northrop Auditorium. Макар да наподобява в действителност внушителна извън, съветваме ви да не се ограничавате единствено със селфи пред постройката – влезте и се разходете из магнетичните редове на големия салон.



Следва центърът, отдаден на възпитаниците на университета в Минесота - „ Макнамара “. Сградата прочее постоянно се употребява и за сватбени церемонии, само че най-вдъхновяваща несъмнено тук е архитектурата, която ясно демонстрира, че нейният създател е имал доста срещу вършиме ъгли в геометрията. Разходката продължава и в Armory Building (арсенална постройка – б.а.), която сега се употребява като събирателен пункт на няколко класни стаи, игрище за разнообразни спортове и действия. Нейната най-голяма притегателна мощ за екскурзианта обаче е историческата й значителност. Тя е издигната през 1896 година, откакто две години по-рано изгаря боен лагер, ситуиран на същия терен. Оттам най-вероятно идва и името на постройката. Следват още деветина самобитни местности в кампуса на университета, като в тях ще можете да спортувате, да се насладите на спонтанен миниаквапарк даже, ще можете да се насладите на разходка из най-ярките артинсталации, ситуирани на територията на локалния музей, и какво ли още не. Важна детайлност – цялата си разходка можете да осъществите на велосипед, ролери, скейтборд – изобщо хващайте първия под ръка превоз и ще се забележим там!

 

Елон “, Северна Каролина

 

Фениксът е в кръвта ни! Това е мотото на всеки студент в университета „ Елон “, където точно птицата плам се счита за главен амулет. Джипиесът ни наблюдава, а аленото дребосъче на картата ни нарежда в едноименния американски град, ситуиран в Северна Каролина. Тук е мястото да сложим целесъобразен надзор – идващото изречение не е за вас, в случай че имате едва сърце. Макар да разполага с един от най-ослепителните кампуси в света, университетът не е за всеки, а повода за това е, че семестриалните такси на година ще ви костват към 33 хиляди $, прибавете $11 000 спомагателни за наем и към $3000 за учебници и персонални използва и... образованието ще ви излезе в действителност златно. Равносметката в действителност не е толкоз изненадваща, имайки поради, че образователното заведение е частно. Заслужава си обаче да посетите университета даже и единствено като туристическа атракция. Ако има въпреки всичко запалянковци, които не се тормозят от високата цена на образованието тук, би трябвало да отбележим един значим факт. Те ще могат да си изберат дом всред 13 братства и 14 женски клуба. 75% от студентите в действителност живеят в кампуса, като измежду преимуществата е освен фактът, че са по-близо до залите за лекции. Според изследване, извършено в самия университет, младежите, чийто дом се намира тук, имат и по-висок триумф. Къщите са относително дребни (като за 20-ина индивида – б.а.), само че пък животът в тях ще ви накара да се почувствате като на Уистерия Лейн в „ Отчаяни съпруги “.



Кампусът е голям, разполага се на повърхност от 242,76 хектара (или малко над 2 млн кв. м.) и е определян нееднократно от издания като The New York Times като най-красивия подобен в света. Условно той е разграничен на няколко по-значими района – северен, южен, западен, източен, централен-исторически и други На тях са поместени 27 здания за живеене, 12 факултета, само че разковничето в прелестта на кампуса идва в действителност от множеството фонтани, ботанически градини и даже езера на своята територия. По-запалените киномани от вас ще разпознаят пространството и от He Got Game, който бе сниман с присъединяване на Дензъл Уошингтън и Мила Йовович през 1998 година точно тук. Кампусът е съкровищница и на архитектурни инициативи. Съветваме ви наложително да се снимате пред камбаната, отдадена на Алън Уайт, който завежда спортните стратегии в университета в продължение на 35 години. Знаейки това, няма да се изненадате, че местността има и значително пространства за фитнес и въобще всевъзможни физически извършения, за които можете да се досетите.

 

М. В. Ломоносов ”, Москва

 

Това е мястото за вас, в случай че сте ценители на величествената архитектура. Московският държавен университет, който 185 години след откриването си (през 1755 г.) приема името на съветския академик М.В. Ломоносов, е наложителна част от самобитната ни ранглиста точно затова. По-конкретно – става дума за главната постройка към кампуса му. Тя е открита през 1953 година, а архитектурният талант, виновен за нея, е Лев Владимирович Руднев. По негова концепция в построяването на тази огромна постройка са употребявани забележителните 40 милиона на брой тухли, 40 000 тона стомана, както и мрамор, изпратен от Грузия и Узбекистан, и графит от Украйна. Това бе най-високата постройка в Европа преди 1990 година, като централната кула се изкачва до 240 м от земята. В нея се разгръщат почти 5000 зали, а сборната дължина на всички коридори доближава до 33 километра. Тук ще намерите концертна зала, спектакъл, музей, библиотека, плувен басейн, банкови офиси, кафенета, пощенски и полицейски офиси и даже бомбено леговище. Централната библиотека прочее също е измежду гордостите на университета. Тя регистрира визити от към 55 хиляди студенти на година, а в нея са събрани над 5,5 милиона книги. Смятана е за една от най-големите библиотеки в Русия.



Кампусът на „ М. В. Ломоносов “ се намира единствено на 5 км от центъра на Москва, а измежду главните й преимущества в графата „ хубост “ безспорно би трябвало да прибавим и удивителната ботаническа градина. Тя се счита за една от най-старите в Русия и се разгръща на повърхност от 400 000 кв. м. В нея ще можете да погалите сетивата си с гледката от близо 6000 типа растения. Разнообразието, несъмнено, варира съгласно сезона. Освен за хубост, градината служи и като главен доставчик с материали за другите опити в лабораториите на биологичния факултет.

 

Харвард “, Масачузетс

 

Преди дни той бе избран за университет №2 в света, среща се в Кеймбридж, щата Масачузетс, и е измежду учебните заведения в бръшляновата лига. Става дума за „ Харвард “. Освен със статута си в образованието обаче, той ще ви въодушеви и със своята хубост. Още на входа ще се сблъскате с удивителните високи врати, които овреме като че ли предвещават, че навлизате в един напълно различен свят.

Вътре ще намерите по традиция 80 библиотеки, музей, състезателен център, както и 12 къщи, отделени за другите братства. Дворът на университета е повече от величествен, а неговата повърхност е 85 хектара. Тук не търсете ботанически градини, няма да намерите. Чувството, че сте попаднали в университета на детските си фантазии но Хогуортс, обаче е подхранено от старинната архитектура в близост. Най-внушителната постройка безспорно е библиотеката Уайдънър. Сред останалите любопитни насочни точки е и локалната черква. Но вместо да търчите да палите по свещичка преди изпит, по-добре си научете! Най-старият университет в Америка е построен в непосредствена непосредственост до крайбрежията на река Чарлз, което безспорно дава опцията да се наслаждавате всекидневно и на необикновен пейзаж.



Разходката из кампуса обаче ще погали освен окото ви. Дори самата атмосфера е задоволителна, с цел да приповдигне настроението ви. Почти няма да намерите време, в което да не чуете музика от натрупалите се студенти, които ту опъват кърпи за пикник, ту изненадват с рибарско столче на разположение, на което да се настанят. Току-виж научите и някой различен забавен факт от непрекъснатото им премятане на образователния материал в разговорите. Задължително разгледайте и статуята на Джон Харвард, от който университетът получава своето име. Причината за това е фактът, че британският интелектуалец завещава половината си завещание на образователното заведение. Интересен факт е, че „ Харвард “ получава най-вече дарения спрямо която и да друга просветителна институция. За 2005 година да вземем за пример той е получил дарения в размер на 25,9 милиарда $.

 

Оксфорд

 

Покажете на невръстното си дете фотография на „ Оксфорд “ и приликата му с Хогуортс или със замъка на Елза от „ Замръзналото кралство “ сигурно ще бележи съзнанието му с една ползотворна фантазия. Университетът е измежду най-реномираните образователни заведения в света, като се счита за най-стария в англоговорящата част от света. Близо четвърт от студентите тук не са жители на Англия, само че вместо да ви убеждаваме в очевидното, дано ви разкажем за какво „ Оксфорд “ разполага и с един от най-красивите и комфортни кампуси в света!



Първо, а може би и най-важно – университетът разполага с мрежа от 39 колежа, в които като се изключи че се образоват, възпитаниците още живеят през по-голямата част от следването си. Стаите не са доста огромни, само че дават всичко належащо, плюс невероятна панорама за всеки един запалянко - готическата архитектура на целия кампус е много евентуално да краси като че ли като картина стената ви, когато погледнете към прозореца. Сред най-величествените здания на територията на университета са Радклиф Камера - впечатляваща куполна постройка, продължение на фамозната Бодлиева библиотека, спектакъл „ Шелдониън “, където се организират и церемониите по дипломиране, както и църквата „ Дева Мария ”. Тя е доста забавна от архитектурна и историческа позиция. Храмът е издигнат през 1280 година, а от кулата на църквата се разкриват някои от най-хубавите гледки към града.

Между другите здания можете да се придвижвате и с колела, а покрай вас ще можете да намерите и река Темза. Ако сте фен на водните спортове, то сигурно опцията за корабоплаване с кану или лодка ще ви допадне. Дори ще ви загатнем, че студентите в „ Оксфорд “ са измежду честите спечелили в дербитата по Темза.

 

Посетете още...

 

Дартмут “, Хановер:    Изграден като миникомплекс, кампусът на различен представител на бръшляновата лига - „ Дартмут “, сигурно ще грабне вниманието ви. Той е построен на територия от малко над един квадратен километър. Централната част е кръстена The Green, или Зеленото, в случай че си падате по дословните преводи. Тя съставлява голяма тревиста градина, чиито пътеки я пресичат по метод, заслужен за съвършен кадър от дрон. Цялата повърхност на кампуса е оценена на 419 милиона $.

Рощок, Германия:  Посещението ви в Рощок си заслужава даже единствено от позиция на това, че университетът е открит 73 години преди самата Америка, или другояче казано – през 1419 година Ренесансовата архитектура и ботаническата градина са също измежду главните аргументи да акостирате тук. Цветната повърхност се простира на близо 77 кв. м, а разнообразието й е обезпечено с растения от всички краища на света. Само за образец кампусът разполага с 1100 типа дървета.

Хавайски университет, Маноа:  Да съвместим потребното с приятното! Това ще бъде мотото ни, когато се озовем в Хавайския университет в Маноа. Освен да събираме загар, малко от нас знаят, че в действителност на фамозните острови можем да се снабдим и с нелошо обучение. Нещо повече – висшето образователно заведение се води измежду влиятелните в Америка. Кампусът му пък е построен единствено на няколко крачки разстояние от прелестната плажна линия Уайкики.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР